MENÜ

Tarihi Alan'da, Kanada NewFoundland Eyaleti Caribou Anıtı'nın Açılışı Gerçekleştirildi

23 Eylül 2022 12:00

Açılış programında; Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY, Kanada Gazi İşleri Bakanı Sayın Hon Lawrence MACAULAY ile Kanada Newfoundland ve Labrador Eyaleti Hükümeti Başbakanı Sayın Andrew FUREY tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma gerçekleştirildi. Daha sonra kesilen kurdele ile Newfoundland Caribou Anıtı’nın açılışı yapıldı.

Caribou Anıtı’nın açılışı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY, Kanada Devleti adına Kanada Gazi İşleri Bakanı Sayın Hon Lawrence MACAULAY, Newfoundland ve Labrador Eyaleti adına Newfoundland ve Labrador Eyaleti Hükümeti Başbakanı Sayın Andrew FUREY, Çanakkale Valiliği adına Vali Sayın İlhami AKTAŞ, Türk Silahlı Kuvvetleri adına 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sayın Rasim YALDIZ ve diğer yabancı protokol üyeleri tarafından Caribou Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti ve Kanada Devleti milli marşları çalındı.

Sonrasında, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY, Vali Sayın İlhami AKTAŞ, Kanada Gazi İşleri Bakanı Sayın Hon Lawrence MACAULAY, Kanada Newfoundland ve Labrador Eyaleti Hükümeti Başbakanı Sayın Andrew FUREY, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sayın Rasim YALDIZ, Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR ve katılımcılar tarafından askerlerin mezarlarına çiçek bırakılmasının ardından açılış töreni son buldu.