MENÜ

Tarihi Alan'da 4 Yeni Şehitlik Ziyarete Açıldı

25 Eylül 2022 12:00

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ""Ecdadın bize emaneti ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çerçevede şehitliklerimizin ihyası, bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor."" dedi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yenilenen Süngü Bayırı, Albayrak Sırtı, Kılıç Bayırı ve Kılıç Dere şehitliklerinin ziyarete açılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Bakan Ersoy, Albayrak Sırtı Şehitliği'ndeki törende yaptığı konuşmada, kahramanlıklarıyla tarihin akışını değiştiren, ülkenin istiklali ve istikbali için göğsünü siper eden ecdadın şehitliklerine ilişkin bölgedeki ihya çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Bakan Ersoy, şehitliklerin düzenlemesini yapabilmek için sınırların belirlenmesini ilk adım olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir ile Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu da katılımcılara hitap etti.

Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz, AK Parti Çanakkale Milletvekili Sayın Jülide İskenderoğlu, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sayın Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Sayın Mustafa Turhan Ecevit ile diğer ilgililer katıldı.