menü

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI.

20 September 2023 Wednesday

 

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI

ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen, düzenlenen ulusal fotoğraf yarışması sonuçlandı

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliği ile Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’nın yaşandığı coğrafyanın, tarihi, kültürel, manevi değerleri ile doğal dokusunun tanıtılması ve görsel değeri yüksek fotoğraflarla gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma genel ve drone olmak üzere iki kategoride yapıldı. 

Ödüller, her iki kategoride olmak üzere, birincilere 20.00 TL+ TFSF altın madalya, ikincilere 15.000 TL+ TFSF gümüş madalya, üçüncülere 10.000 TL+ TFSF bronz madalya ve 5.000 TL TFSF Mansiyon (3 adet).

Ayrıca Seyit Onbaşı Kurum Özel Ödülü 8.000 TL, jüri Özel Ödülü 3.000 TL ve 30 adet fotoğrafa sergileme ödülü olarak 1.000 TL. olarak belirlenmişti.

Büyük ilgi gören yarışmaya 296 kişi, toplam 1283 fotoğrafla katıldı.  Bu katılım genel kategoride 245 kişi 1073 fotoğrafla,  drone Kategorisinde ise 51 kişi, 210 fotoğraf şeklinde gerçekleşti.

A. Beyhan Özdemir, Behiç Günalan, Enver Şengül, Meral Açıkgöz, Mikdat Besni, Yavuz Arslan ve Zülküf Memiş’ten oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda ödüller şu şekilde sahiplerini buldu.

Drone Kategorisi:

1.Hasan Uçar (İzmir)

2.Nurettin Boydak (İstanbul)

3.Cihan Kurnaz (Çanakkale)

Mansiyonlar: İsmail Hakkı Yalçın (Bursa), Kadir Tezel (İstanbul), Volkan Karagülleoğlu (Kocaeli)

Genel Kategori:

1.Cihan Kurnaz (Çanakkale)

2.Cihan Karaca (Aydın)

3.Elif Yılmaz (İstanbul)

Mansiyonlar: A.Fatih Sönmez (İstanbul), Alaattin Kanlıoğlu (İzmir), Sakine Ayyıldız (Çanakkale)

Jüri Özel Ödülü: Mahmut Serdar Alakuş (İzmir)

Seyit Onbaşı Kurum Özel Ödülü: Volkan Karagülleoğlu (Kocaeli)

Öte yandan toplam 30 fotoğraf da sergilemeye değer görüldü.

Ödül töreni ve yarışma sergisinin açılış tarihi ise önümüzdeki günlerde Tarihi Alan Başkanlığı tarafından duyurulacaktır.

Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflara toplu olarak aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://sonuc.tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma-sonuc/sonuc/%C3%87anakkale-Sava%C5%9Flar%C4%B1-Gelibolu-Tarihi-Alan-Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-Ulusal-Foto%C4%9Fraf-Yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1-tr