MENU

"BİR DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

09 January 2024 12:00

İtilaf devletlerinin Gelibolu Yarımadası’nı tahliyelerinin 108. yıl dönümü nedeniyle 9 Ocak etkinlikleri kapsamında ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde Başkanlığımız tarafından “Bir Diriliş Destanı Çanakkale” temalı düzenlenen konsere Çanakkale halkı yoğun ilgi gösterdi.

Günün anlam ve önemine yakışır bir özenle hazırlanan ‘Bir Diriliş Destanı Çanakkale’ adlı programda Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz yâd edildi.

Sanatçıların eşsiz performansıyla Çanakkale ruhu tekrar yaşatıldı.

TRT’de canlı olarak yayınlanan konsere, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Canpolat, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Jan.Kıd.Albay Sadi Akman, Sahih Güvenlik Grup Komutanı SG.Yb. Ercan Oran, il protokolü, gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.