MENÜ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLANDI

22 Mart 2023 12:00

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirildi.

Tören Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Bayrağın göndere çekilmesi ile program devam etti.

2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sayın Rasim YALDIZ günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY konuşmasını gerçekleştirdi.

Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN konuşma yaptı. Konuşmasında; "Çanakkale Zaferi'nin tarihi şanlı zaferlerle dolu milletin asli kimliğini bulduğu, üzerine serpilen ölü toprağını kaldırdığı tıpki bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen dönemin en modern ordularını dize getiren milletimiz Çanakkale’de yazdığı destanla istiklal harbimizi zafere ulaştıracak inancı ve direniş ruhunu da kuşanmıştır. Bu yönüyle Çanakkale; Kurtuluş Savaşı'nın adeta provası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş müjdesidir. Çanakkale’yi milletimizin bu topraklarda var olma için verdiği en zorlu en kutlu mücadelelerden biri olarak görüyoruz." dedi.